Jaarthema “Als bomen vertellen…”

Eindelijk, een “bijna” gewone 1 september! We mogen er weer voor gaan.
Maar na een jaar van de anderhalve meter en iedereen in zijn eigen klasbubbel moeten we elkaar toch terug wat leren kennen. We gaan op zoek naar leuke manieren om terug onze weg te vinden, samen, binnen de school en de verschillende klassen.
Gelukkig past het jaarthema perfect in onze visie: samen verbinden, als bomen vertellen.

We starten een nieuw schooljaar onder de bomen. Bomen kunnen ons heel wat vertellen over de essentie van verbinden en verbinding. We kiezen er dan ook voor om de bomen centraal te zetten dit schooljaar: vertellen rond de boom, momentje van bezinning aan de boom, nieuwe bomen op onze school, …
Het geluk wil dat wij een paar prachtige exemplaren hebben in onze pomSJIBpoen tuin!

En die bomen gaven ons al meteen veel speelplezier en lekkers met al de heerlijke hazelnoten die we de laatste twee weken aten tijdens de speeltijd.

Maar in de tuin gaan we niet alleen spelen, we gebruiken hem ook om te leren en samen tot rust te komen. Luisterend naar een prentenboek of voorleesverhaal, een inspirerend lied over bomen of zelfs een tree-pose in de yoga momentjes. Alles kan en alles mag, zolang we maar samen kunnen genieten.

In de klassen gaan de kinderen aan de slag om een boom te knutselen met daarin een plekje voor ieder kind van de klas! Het stopt natuurlijk niet bij het knutselen van de boom, we gaan die bomen ook gebruiken om samen klas te maken. Door ook onze leeslessen rond de boom te plannen.

Want hoe beter verbinden met elkaar dan samen in een goed verhaal zitten of genieten van een mooi boek. Met de hulp van de bibliotheek van Begijnendijk konden we een mooi boekenpakket lenen over bomen. Allemaal verhalen, boeken en strips waarin een boom centraal staat. Van die boeken genieten we dan onder de bomen buiten, in de klas, in de leesklas of boomhut zoals sommige kinderen hem omschreven hebben.

In de loop van het schooljaar gaat er ook telkens een klas een boek promoten en voorstellen binnen de school voor de andere klassen. Samen nieuwe boeken ontdekken. Voel je ook al de leeskriebels?

Kortom, samen school maken zodat onze bomen later veel te vertellen hebben over ons!